2011-03-02 17:08:59• hírek • Szatmar.ro

Szatmárról igazolt védőt a CFR

fotó: prosport.ro
fotó: prosport.ro

Bár a hivatalos átigazolási időszak néhány napja lejárt, a Kolozsvári CFR tovább erősítette együttesét. igaz, a mindössze 17 esztendős Cornel Ene egyelőre nem a felnőtt gárda, hanem az utánpótlás-csapat keretét erősíti majd.

Az átigazolásról a ProSport sportnapilap számolt be szerdán, kiemelve, hogy a Szatmárnémeti Olimpia fiatal védőjére az U18-as román válogatott meccsein lettek figyelmesek a kolozsváriak. Szilágyi István, az Olimpia elnöke ugyanakkor megkeresésünkre elmondta, a hír igaz, ugyanakkor Ene nem az Olimpia játékosa volt, csak az elmúlt fél évet töltötte ott kölcsönben.

Ene már hat éve Ritli Zoltán csapatában, a Viitorulban szerepelt, az egykori remek kapus pedig készségesen elismerte az átigazolás tényét. „Cornel egy 17 éves, 188 centi magas középső védő, akinek egyik erőssége, hogy abszolút kétlábas. Kiemelendő továbbá a fejjátéka és a játékintelligenciája. Korához képest érettnek nevezhető, mindenképpen szép jövő állhat előtte", jellemezte Ritli egykori tanítványát.

A Steaua egykori hálóőre elmondta, a CFR már két éve figyelte a fiatal játékost, akinek a szülei úgy döntöttek: itt az ideje előrébb lépni a ranglistán. A romániai utánpótlásban tapasztalható viszonyokat jól jelzi, hogy Ritli elmondása szerint klubja csak akkor kap némi nevelési költségtérítést, ha Ene bemutatkozik az első osztályban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: